• Nieuwe campagne gaat op zoek naar vragen van Vlaming voor de wetenschap - 23/04/2018

  Op welke vragen wil de Vlaming dat de wetenschap een antwoord biedt? Dat is het uitgangspunt van de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ die op 17 april 2018 in Brussel werd gelanceerd, door Vlaams minister voor Innovatie Philippe Muyters. Tot en met 27 mei kan elke Vlaming zijn prangende vraag indienen. Uit alle vragen wordt later dit jaar een heuse Vlaamse Wetenschapsagenda gedistilleerd.

  Wetenschap zit overal. Van de virussen in ons bloed over het eten op ons bord tot de files op de weg: wetenschap doet er onderzoek naar. Maar van welke vragen ligt de Vlaming écht wakker? En kunnen onze wetenschappers er (in de toekomst) een antwoord op bieden? Dat wil de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ uitzoeken. 

  LEES MEER

 • Charter grensoverschrijdend gedrag - 30/03/2018

  Grensoverschrijdend gedrag is een maatschappijbreed thema. Alle organisaties, ook universiteiten en hogescholen, krijgen ermee te maken. Onder impuls van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits hebben de voorzitters van de VLIR en VLHORA op 21 maart 2018  een charter ondertekend over dit thema. Het charter geeft uiting aan het engagement van de hoger onderwijsinstellingen in Vlaanderen om te werken aan een duurzaam beleid rond grensoverschrijdend gedrag en zal functioneren als een leidraad om bestaande procedures te stroomlijnen. Er wordt een duidelijk signaal gegeven dat grensoverschrijdend gedrag niet wordt aanvaard en dat klachten en de opvolging ervan ernstig worden genomen. LEES MEER

 • Vacature Beleidsmedewerker Onderzoek & Innovatie - 30/03/2018

  VLIR zoekt een Beleidsmedewerker Onderzoek & Innovatie (m/v) voor een contract van bepaalde duur.  LEES MEER

 • Koen Verlaeckt wordt op 1 april de nieuwe secretaris-generaal van VLIR - 29/03/2018

  Op 1 april 2018 gaat Koen Verlaeckt van start als nieuwe secretaris-generaal van de Vlaamse Interuniversitaire Raad.

  Koen Verlaeckt is historicus van opleiding en behaalde een doctoraat in de archeologie aan de Universiteit Gent. Hij vervolgde zijn loopbaan binnen het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid, eerst als navorser, nadien als afdelingshoofd Technologie en Innovatie. In 2006-2007 was hij kabinetschef bij de Vlaamse minister van wetenschapsbeleid.

  In 2008 werd hij hoofd van het Departement Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid.

  LEES MEER

 • Oproep studiebeurzen Collegio dei Fiamminghi 2018-2019 - 29/03/2018

  Ook in het academiejaar 2018-2019 stelt het Collegio dei Fiamminghi opnieuw twee studiebeurzen ter beschikking van Vlaamse studenten. 

  Het Collegio heeft als doel om in het kader van de Europese samenwerking en rekening houdend met de principes van de culturele autonomie, de culturele relaties te bevorderen tussen Italië en België en de andere territoria. Dat staat te lezen in het testament van de stichter, Jean Jacobs. Jacobs streefde ernaar om jaarlijks enkele Vlamingen te laten studeren aan de universiteit van Bologna. 

  De studenten in kwestie krijgen een gratis verblijf ter beschikking gedurende 8 maanden en een beurs. Kandidaturen kunnen aan de VLIR worden bezorgd tot en met 13 mei 2018.  
  LEES MEER